yoghurtkage
Mad

Frossen yoghurtkage med blåbær og pekannødder

1. september 2015
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Selvom du holder igen med det fede, kan der godt være plads lidt sødt og godt. Denne yoghurtkage er fyldt med lutter gode råvarer - blåbærfyldet er lavet med fedtfattig græsk yoghurt, og kagen er sødet med ahornsirup

Frossen yoghurtkage med blåbær og pekannødder til 8 personer

Tid: 40 minutter. Bagetid, nøddebund: 10-12 minutter. Frysetid: Mindst 3 timer (eller gerne natten over). DET SKAL DU BRUGE TIL YOGHURTKAGE 150 g pekannødder 75 g havregryn 75 g majsmel ½ tsk. salt 75 g kokosolie ¾ dl ahornsirup 3 spsk. vand 1 springform, 20 cm i diameter BLÅBÆR-YOGHURT-CREME 250 g blåbær (evt. fra frost) 1 dl ahornsirup saft af ½ citron 500 g græsk yoghurt 2 % PYNT 100 g friske blåbær evt. tørrede spiselige blomster, f.eks. blå kornblomst (fås bl.a. i Matas)

Opskrift - sådan laver du frossen yoghurtkage med blåbær og pekannødder

1. Rist pekannødder og havregryn på en tør pande, til de er let gyldne. Rør i dem undervejs, så de bliver jævnt ristet. Kom de ristede nødder og havregryn i en foodprocessor (eller minihakker), og kværn det til groft mel. Hæld blandingen over i en skål, og bland det sammen med majsmel og salt. Smelt kokosolie, ahornsirup og vand sammen i en gryde ved svag varme. Rør det i melblandingen, og saml dejen. Tryk dejen ud i bunden af en springform beklædt med bagepapir, og bag den i en 200° varm ovn i 10-12 minutter. Stil formen på en rist, og afkøl. 2. Blåbær-yoghurt-creme: Blend blåbær, ahornsirup og citronsaft i en blender/foodprocessor til en jævn puré. Vend puréen sammen med yoghurt, og smag evt. til med lidt ekstra ahornsirup. Fordel blåbærcremen oven på nøddebunden, og glat overfladen. Sæt kagen i fryseren i mindst 3 timer eller gerne til dagen efter. Tag den frosne yoghurtkage ud af fryseren ca. 30 minutter før servering, og pynt med blåbær og evt. tørrede spiselige blomster. TIP: Brug glutenfri havregryn til nøddebunden, hvis du ønsker en kage, som er 100 % glutenfri. Majsmel kan udskiftes med rismel eller boghvedemel, som også er glutenfri meltyper. Næringsindhold pr. person Energi: 409 kcal Protein: 8,4 g Fedt: 24,9 g Kulhydrat: 39,8 g Kostfibre: 2,8 g Et sundt alternativ til yoghurtkage kan være en frisk omgang yoghurt med bærkompot og honning - få opskriften her

Læs også