Tomattærte opskrift
Forretter

Tomattærte

Af Camilla Zarah Lawes 25. juni 2021
Foto: Lars Ranek
Tomattærte med en helt vidunderlig duft af krydderurter, når den tages ud af ovnen. Brug evt. en god købe-pesto i stedet for at lave den selv
20 min 6 personer
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 1 pakke butterdej
  • 1 æggeblomme pisket med
  • 1 spsk. vand til pensling
  • 5 spsk. pesto (se opskrift herunder)
  • 400 g cherrytomater, halverede
  • bladene fra 1 stilk rosmarin og en stilk timian, finthakket
  • 1-2 forårsløg i tynde skiver
  • 3 spsk. fintrevet parmesan

Pesto

  • 1 håndfuld frisk basilikum, grofthakket
  • 20 g pinjekerner, groft hakkede
  • 1 dl god olivenolie
  • fintrevet skal af ¼ økocitron
  • 2 spsk. revet parmesanost
  • havsalt og friskkværnet peber

Opskrift - Sådan laver du tomattærte

  1. Rul dejen ud på en bageplade. Rids en 1 cm bred kant hele vejen rundt med en skarp kniv. Pensl kanten med æggeblandingen.
  2. Rør alt til pestoen sammen, og krydr med salt og peber.
  3. Bred pesto ud over dejen inden for den afmærkede kant, og kom de halve tomater på. Drys krydderurter, forårsløg og revet parmesan over.
  4. Bag tærten i en 220° varm ovn i 20 minutter.
  5. Drys med basilikum, og stænk olie over lige før servering.

 

Er du vild med tærte? Så prøv denne Grønkålstærte med laks, porrer og bacon eller denne spinattærte med laks og pinjekerner

Læs også