Forretter

Tomatsalat med kapers og mozzarella

Tomatsalat med mild, frisk mozzaralla er bare så godt. Her er en ny version med syrlige kapers og en skøn ”gremolata” med ansjoser, hvidløg og citron oven på osten





Vælg små kryddertomater med smag eller den skønne flerfarvede blanding. Husk at blande din tomatsalat så sent som muligt, så den er frisk når du serverer den.

Tomatsalat, 4 personer:

ca. 400 g små smagfulde tomater, evt. i farvemiks
2-3 spsk. små fine kapers
2-3 meget fintsnittede
forårsløg
kværnet peber
1 spsk. god olivenolie
nippet frisk græsk basilikum, eller oregano
250 g frisk mozzarella (i saltlage)
2-3 saltede ansjoser i olie
1 fed hvidløg
1 lille håndfuld hakket persille
strimlet, hakket skal af ½ økocitron

Tilbehør til tomatsalat:

Godt brød

Sådan gør du:

Halvér tomaterne på den runde led (det ser flot ud). Bland dem med kapers og forårløg, og fordel dem på et pænt fad. Kværn peber hen over; dryp med olie, og drys med nippede krydderurter. Tag osten op af lagen, og riv den i strimler med en gaffel. Læg den ved siden af tomaterne.
Hak ansjoserne meget fint, og bland dem med finthakket hvidløg, persille og citronskal. Dryp lidt olie over osten, og anret din tomatsalat med ansjosblandingen i en fin stribe i midten. Sérver din tomatsalat med et stykke godt brød til.

Læs mere om: