
Forretter
Tarte tatin med skalotteløg
6. november 2014af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Skal det være ekstra lækkert, kan du smuldre lidt blød gedeost hen over den varme tærte
Tarte tatin med skalotteløg til 8 personer
INGREDIENSER
200 g butterdej lidt hvedemel til udrulning FYLD 600 g skalotteløg 50 g smør til stegning 4 spsk. akaciehonning 4 spsk. balsamicoeddike, gerne af høj kvalitet 3 friske timiankviste salt og friskværnet peber Forvarm ovnen til 200°.Opskrift - sådan laver du tarte tatin med skalotteløg
1. Fyld: Pil løgene, og skær dem i halve. Smelt smørret i en stor pande, som også kan gå i ovnen. Steg løgene med skærefladen opad ved medium varme i ca. 5 minutter, til de lige er begyndt at brune og blive lidt møre. Tilsæt honning, balsamico og blade fra timiankvistene, og steg videre i 4-6 minutter, til løgene er fint glaserede og brune. Hold godt øje med væsken, så det ikke brænder på. 2. Rul butterdejen ud på et meldrysset bord i en cirkel, der er lidt større end selve panden. Prik den godt med en gaffel, og læg den over løgene i panden. Tryk overskydende dej ned langs siderne. 3. Bag tærten i ovnen i 20-25 minutter, til butterdejen er hævet godt op og har taget farve. Tag tærten ud af ovnen, og lad den afkøle i 5 minutter. Dæk panden med en stor tallerken eller et fad, og vend forsigtigt det hele på hovedet i en rolig, men hurtig bevægelse, så tærten ender på tallerkenen med butterdejen nederst. Få alle Timm Vladimirs opskrifter til den perfekte julefrokost her