Forretter

Svampestuvning på ristet brød med krydderurtesalt

9. oktober 2014
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Kantareller er svampenes stjerne, men hvis du ikke kan få fat i dem, kan du bruge champignoner i stedet.

Svampestuvning på ristet brød med krydderurtesalt til 4 personer

INGREDIENSER 300 g kantareller 1 skalotteløg 25 g smør til stegning 2 dl piskefløde saft af 1 citron 1 bundt bredbladet persille salt og friskkværnet peber   KRYDDERURTESALT 6 spsk. purløg 1 bundt basilikum 1 bundt kørvel 4 spsk. olivenolie 1 spsk. balsamicoeddike salt og friskkværnet peber   TIL SERVERING 6 skiver brød   Opskrift - sådan laver du svampestuvning på ristet brød med krydderurtesalt   1. Børst kantarellerne fri for jord, og skyl dem evt. let. Pil løget, og hak det fint. Smelt smørret på en pande, og steg løg-et, uden at det tager farve. Læg kantarellerne på panden, og steg dem ved høj varme. Hæld fløden på, og skru ned for varmen. Tilsæt citronsaft. Lad stuvningen koge ind i 10-12 minutter, til den er cremet. Nip bladene af persillen. Skyl dem, og tør dem godt. Hak dem fint, og vend dem i stuvningen. Smag til med salt og peber.   2. Krydderurtesalt: Hak purløg fint. Nip bladene af basilikum og kørvel. Bland krydderurt-erne med olie, balsamico, salt og peber.   3. Servering: Anret svampestuvningen i dybe tallerkener med krydderurtesalat og ristet brød til.  

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af svampestuvning, fasanbryst og bagte æbler. Til hovedret og dessert anbefaler vi

Fasanbryst med parmaskinke og speltotto med rødder – få opskriften her

Bagte æbler med mandler og nødder – få opskriften her