Forretter

Sprød grøntsagstærte

af Susanne Palmqvist 28. december 2012
Foto: Anders Schønnemann
Grøntsagstærten smager af sommer på alle årstider. Som appetizer kan du lægge et lille stykke parmaskinke på toppen. Fingervenlig tærte

Grøntsagstærte til 4 personer/tilbehør, frokostret eller 12 små stykker

1 rulle butterdej1 lille glas basilikumpesto eller artiskokpuré1 smal aubergine i meget tynde skiver1-2 tynde courgetter i skiver6-8 mellemstore blomme-tomaterolivenolie1 fed hvidløg, pressetsalt og peberherbes de Provence-krydderi

Rul dejen ud på en plade med papiret under. Prik dejen let med en gaffel, og smør et tyndt lag pesto på (du skal ikke bruge hele glasset!). Skær grøntsagerne ud, og læg dem på i kolonner, der går lidt ind over hinanden. Bland olie og hvidløg, og dryp det over. Drys med salt, peber og Provence-krydderi. Bag tærten på næstnederste rille i en 225° varm ovn i ca. 30-40 minutter, til dejen er gylden og sprød.Lad tærten køle af på en rist. Servér grøntsagstærten lun eller kold som tilbehør eller alene.

Prøv også: Tærte med spinat og gedeost >>