Forretter

Snacksnegle med skinke og oliven

af Susanne Palmqvist 27. februar 2012
Foto: Anders Schønnemann
De små sprøde snegle er stærk vanedannende og ultra nemme at lave. Brug dem som appetizere sammen med et glas rosé-, rød- eller hvidvin eller et glas tør sherry

Snacksnegle med skinke og oliven

Der er godt med fyld i, og rullen kan laves klar i god tid, så sneglene bare skal i ovnen så sent som muligt. De smager nemlig allerbedst nybagte, men kan uden problemer stå en times tid.

(25 stk.)1 rulle Wewalka-butterdej1 lille glas rød pesto1 pakke lufttørret skinke i tynde skiver (90 g)2-3 spsk. grønne oliven, hakkede50 g friskrevet parmesan1 lille æg til pensling

Tag dejen ud af køleskab ½ time før brug. Rul den ud, og smør et tyndt lag pesto på, knap ud til kanten. Fordel skinken ovenpå, og drys med hakkede oliven og revet ost. Pensl kanterne med æg, og rul dejen lidt stramt sammen på den lange led. Skær den i skiver, og læg dem på en plade beklædt med bagepapir. Drys evt. med lidt revet parmesan på toppen. Pensl evt. kanterne med æg, men kun kanterne, ellers hæver de ikke pænt. Bag dem på næstnederste rille i en 225° varm ovn i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle let af på en rist.

Avokadomayo med grillede rejer