Forretter

Små mozzarellaoste med tomatdip

25. juni 2010
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
De små bløde oste passer lige til en mundfuld. Dyp dem i den pikante dip lavet på ovnbagte tomater. Den må gerne laves 1-2 dage før. Læg evt. også rå stykker rød peber på fadet og/eller stænger af bladselleri

(8-10 personer)1-2 poser Galbani Mini-mozzarella (20 stk. i en pose)8 mellemstore modne tomater½ rød peberfrugtlidt olie2 fed hvidløg1 dl sesamfrø1-2 spsk. god olivenolie1 tsk. mild paprika (evt. røget paprika)lidt friskhakket timiansalt og kværnet peberTILBEHØR:evt. ristet brød, flutes eller sprøde pappadumsLæg tomaterne og peberfrugten på en plade med bagepapir. Pensl med lidt olie og presset hvidløg. Bag dem ved 200° i ½ time. De må gerne få mørke pletter. Rist sesamfrøene let lysebrune på en tør pande. Kom det hele i en blender eller hurtighakker, og kør det ret findelt. Tilsæt olien lidt ad gangen, til konsistensen er blød, men ikke tynd. Smag til med paprika, timian, salt og peber. Lad det trække i mindst 1 time, men gerne længere. Ønskes en mere syrlig smag, kan du smage til med lidt god mørk balsamico.RELEVANTE LINKS