Linsesalat
Forretter

Skøn linsesalat

af Louisa Lorang og Birgitte Nymann 12. januar 2011
Få opskriften på en skøn linsesalat lige her

Linsesalat

DET SKAL DU BRUGE TIL LINSESALAT:1 dl grønne linser2 rødløg i både1 squash i skiver6 fed hvidløg, halverede200 g cherrytomater i halvelidt ekstrajomfruolivenoliesalt og peber

ENDVIDERE:1 spsk. dijonsennep1 spsk. balsamicoeddike2 tsk. agavesirup2 spsk. ekstrajomfruolivenolie

Kombiner den lækre linsesalat med ovnbagt torsk. Få opskriften her

LINSESALAT - SÅDAN GØR DU:Skyl linserne, og kog dem i usaltet vand, til de er møre. Det tager 15-20 minutter. Dræn vandet fra. Læg rødløg, squash, hvidløg og tomater i et lag på en bageplade beklædt medbagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag grøntsagerne ved 220° i ca. 15 minutter. De skal stadig have lidt bid. Rør dijon, balsamico, sirup og olie sammen, og vend dressingen med linser og lune grøntsager. Smag til med salt, og servér salaten lun eller kold.

TIP OM LINSESALAT:Du kan sagtens bruge salaten som tilbehør til en hovedret, f.eks. til kylling, svin eller bøf.