Skinkesalat
Forretter

Skinkesalat med forårsløg

af Julie Hey 19. maj 2022
af Julie Hey
Skinkesalat er en dansk klassisker og med denne opskrift, kan du lave pålægssalaten lynhurtigt hjemme i køkkenet. Til denne skinkesalat skal du ikke bruge særlig mange ingredienser, og så tager den kun 20 minutter at lave.
4 personer
Tid i alt 20 min

Skinkesalat

  • 1 bdt. forårsløg
  • 5 asparges
  • 1 dl ærter, frosne 
  • 200 g kogte skinketerninger 
  • 1 dl mayonnaise
  • ½ spsk paprika 
  • Salt, peber
  • Krydderurter, evt. kørvel, purløg, karse

Sådan laver du skinkesalat med forårsløg

  1. Rens og skær forårsløgene i små skiver. Gem evt. toppen til pynt.
  2. Knæk den nederste, træede del af aspargesene, hæld kogende vand over og lad dem trække i vandet i 1 min. 
  3. Hæld evt. vandet over ærterne bagefter og lad dem tø op. 
  4. Skyl asparges og ærter under iskoldt vand og skær aspargesene i tynde skiver. 
  5. Rør mayonnaise med paprika og tilsæt forårsløg, asparges, ærter og skinketerninger.
  6. Smag til med salt og peber, hakkede toppe af forårsløg og friskhakkede krydderurter.  

 

Prøv også SØNDAGs forårsløgtærte - få opskriften her