Opskrift på selleri-pomfritter
Forretter

Selleri-pomfritter

af Louisa Lorang 28. januar 2013
Foto: Anders Schønnemann
Såååå dejligt og ganske genialt tilbehør til en god bøf, en lækker fisk eller måske bare som ledsager til en kold øl? Jeg er i alt fald totalt afhængig af de her syndige fritter!

Pomfritter af selleri

CHILIMAYO:2 dl god mayonnaise1 spsk. chipotlesauce (el.a. chilisauce)2-3 spsk. limesaftsalt

POMFRITTER:1 knoldsellerisalt2 dl mel2 æg, piskede4-5 dl grov rasp, gerne pankorasprigeligt olie til stegningmere salt

Rør mayonnaise med chipotlesauce, lime og salt.

Skræl sellerien, og kassér skrællen. Skær sellerien i grove stave, og drys med salt. Vend dem i mel, æg og rasp, og steg dem i rigelig og varm olie. De skal være gyldne og lækre. Det tager ca. 5 minutter. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og servér straks med chilimayo til.

Prøv også: Bagt urtemos med hasselnødder og persille >>