Samosa
Forretter

Samosa

1. marts 2022
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
Samosa er en trekantet pakke med fyld. Det kræver lidt behændighed at arbejde med fillodej, men har du først fundet fidusen, kan du få stor glæde af fillodej. Her får du en skøn vegetarisk opskrift på indisk samosa med kartoffelfyld.
9 stk
Tid i alt 30 min

Samosa

  • 3 plader fillodej
  • 30 g smeltet smør
  • 500 g kogte kartofler
  • 100 g spinat
  • 2 tsk mild karrypaste
  • 1 tsk sort sesam eller nigella
  • 1 tsk citronsaft
  • Salt, peber

Sådan laver du samosa

  1. Skær kartoflerne i små terninger og steg dem og spinaten i halvdelen af smørret sammen med karry.
  2. Krydr med sesam, citronsaft, salt og peber.
  3. Skær hver plade fillodej i 3 lange strimler.
  4. Læg en skefuld fyld i venstre hjørne af strimlen og fold den sammen til en trekant.
  5. Fold skiftevis mod højre og venstre, til fyldet er pakket helt ind i hele strimlen.
  6. Pensl fillodejtrekanten med resten af smørret og bag i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.
  7. Samosa serveres lune.

Fillodej - eller filodej - er butterdejens slanke søster, og ligesom butterdej kan du bruge fillodej både i det salte og det søde køkken.

Her får du en opskrift med fillodej fra det salte køkken, nemlig en vegetarisk opskrift på indisk samosa. En samosa er en trekantet pakke med med fyld, som oftest er vegetarisk, men også kan være med kød.

Samosa kan serveres som en snack, en let forret, fx med lidt raita som "dyppelse", eller du kan servere samosa som en af retterne i et overdådigt indisk ristaffel.

Er du vegetar, og kan du godt lide samosa? Så vil du helt sikkert også kunne lide denne opskrift på sprøde ruller med agurkesalsa

Læs også