Forretter

Saltet torsk med ingefær og lime

af Susanne Palmqvist 8. januar 2013
Foto: Anders Schønnemann
Helt enkel måde at servere torsken på. Salt den i 1-2 døgn, skær den i tynde skiver, og kom en frisk, pikant dressing med ingefær og lime over. Ristet rugbrød i tynde skiver passer rigtig godt til

saltet torsk til 4 personer/forret600 g torskefilet, så tyk som muligt og allerhelst med skind2-3 spsk. flagesaltsukkerlidt kværnet peberDRESSING:saft af 1½-2 limefrugt2 spsk. fast dansk honning (kan lunes let)1 spsk. friskrevet ingefær (efter smag)PYNT:dild eller frisk korianderTILBEHØR:tynde skiver ristet rugbrødRens fisken, og fjern alle ben med en pincet. Skær kanterne rene. Læg fisken med skindsiden nedad (også o.k. uden skind, men den er lidt sværere at skære uden) i et lille fad med kanter. Drys overfladen med salt og sukker. Dæk fadet tæt med film, og stil det på køl i 1-2 døgn (der danner sig en del væde i fadet, men det er o.k.).Læg torsken op på et bræt, og skrab evt. salt af. Skær den i tynde skiver på skrå, og læg dem på et fad eller 4 tallerkener. Pisk limesaft, honning og ingefær sammen, og smag dressingen til. Den skal være sød, sur og lidt stærk. Dryp lidt over fisken, og servér resten ved siden af. Pynt med små duske dild eller koriander, og giv ristet rugbrød til.Prøv også: Hjertesalat med lettrimmet torsk >>