Forretter

Salat med røget mørbrad og krydder-mandler

21. december 2010
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Ristede, krydrede mandler er rigtig lækre i salaten. De giver både en god, knasende konsistens og en dejlig smag. De kan også bruges som snacks til et godt glas vin. Opbevar dem i lukket glas i 1-2 uger

(frokost- eller forret til 4 personer)½ spsk. olivenolie100 g smuttede store mandler2 tsk. flydende honning (akacie- eller lavendel-)1 tsk. tørret timian eller herbes de Provence-krydderiSALAT:1 bakke/pose blandede små salater1 stor håndfuld rucola½ glas grillede peberfrugter i marinade/olie1 lille stykke røget mørbrad, ca. 150-200 g1 bøtte brøndkarse2 spsk. sherry-vineddikeca. 4 spsk. olivenolie2 tsk. dijonsennep med honning2 tsk. honningsalt og kværnet peberTILBEHØR:godt brødVarm olien op på en teflonpande. Kom mandlerne på, og rist, til de begynder at blive gyldne. Kom honningen på, og rist videre, til de er helt blanke (det går hurtigt!). Sluk, og drys med timian eller herbes de Provence. Hæld mandlerne på et stykke bagepapir, drys salt over, og lad dem køle helt af. Kan opbevares i glas.Skyl og slyng salaterne. Skær peberfrugterne i passende stykker. Skær kødet i meget tynde skiver. Bland det hele forsigtigt på et flot fad, i en stor, lav skål eller portionvis. Bland nippet brøndkarse i. Pisk en god dressing af vineddike, olie, sennep og honning, og krydr med salt og peber. Dryp den over salaten, og drys med mandlerne. Spis salaten med godt brød til.RELEVANTE LINKS