Forretter

Rygeost-tzatziki med sprøde grøntsager

af Susanne Palmqvist 29. juni 2010
Foto: Anders Schønnemann
En lækker, mild tzatziki med let smag af røg. Du kan lave den dagen før, ligesom grøntsagerne kun bliver ekstra sprøde, hvis du putter dem fugtige i plastposer eller bokse i op til et døgn før. Tzatzikien er også dejligt tilbehør til grillet kød eller store grillede rejer

(8-10 personer)2 agurker2 tsk. salt1 bæger græsk yoghurt 10 %, 200 g¼ rygeost eller 1 bæger 10 % røgost, 175 g2 fed hvidløg, pressede2 spsk. hakket persillefriskkværnet peber1 bladselleri i stængler1 bdt. nye gulerødder i stave1 bdt. friske grønne aspargesTILBEHØR:ristet rugbrød eller lune flutesRiv agurkerne, og vend dem med salt. Lad dem trække i 15 minutter. Pres al væden af, gerne i en sigte. Rør yoghurt og rygeost godt sammen med hvidløg. Vend agurkerne i sammen med hakket persille. Pas på, der ikke er for meget vand tilbage i agurkerne, så bliver tzatzikien tynd! Smag den til med peber, og evt. mere salt. Lad den trække koldt i mindst ½ time, men gerne længere. Laver du den dagen før, så vent med persillen. Skyl og ordn grøntsagerne, og stil dem koldt. Servér dem med tzatzikien og godt brød.RELEVANTE LINKS