Rødbedesalat med grape til 4 personer
INGREDIENSER TIL RØDBEDESALAT
3-4 kogte rødbeder
¼-½ radicchiosalat (efter størrelse)
2 røde grapefrugter
1 porre, meget finthakket
1 bøtte brøndkarse eller alm. karse
DRESSING
2 spsk. solbæreddike
2 spsk. olie
½-1 spsk. flydende honning
1-2 tsk. fintrevet frisk
peberrod
salt og peber
Opskrift - sådan laver du rødbedesalat med grape
1. Kog rødbederne møre, i 30-40 minutter. Kom dem i koldt vand, og gnid skrællen af. Køl dem helt af, og skær dem i tynde stave (brug engangshandsker, så dine fingre ikke bliver røde). Pisk dressingen sammen, og vend dem i. Det må gerne trække nogle timer eller til næste dag.
2. Lige før servering: Snit radicchiosalaten helt fint. Bland den med rødbederne. Pil grapefrugterne, og skær fileterne fri af hinderne. Halvér dem, og anret dem på et fad. Læg rødbederne i midten. Drys med meget finthakket porre og brøndkarse.
TIP: Blander du salaten for tidligt, bliver det hele farvet rødt!
Hvis du godt kunne lide rødbedesalat, så kan du prøve denne Rødbedesuppe med feta