rødbedesalat
Forretter

Rødbedesalat med grape

5. december 2013
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Rødbeder er lidt sødlige, så jeg synes, de er gode at blande med det lidt bitre og skarpe. Denne rødbedesalat har flotte røde farver, er skøn og saftig og vil passe godt på frokostbordet eller som tilbehør til en god steg

Rødbedesalat med grape til 4 personer

INGREDIENSER TIL RØDBEDESALAT 3-4 kogte rødbeder ¼-½ radicchiosalat (efter størrelse) 2 røde grapefrugter 1 porre, meget finthakket 1 bøtte brøndkarse eller alm. karse   DRESSING 2 spsk. solbæreddike 2 spsk. olie ½-1 spsk. flydende honning 1-2 tsk. fintrevet frisk  peberrod salt og peber   Opskrift - sådan laver du rødbedesalat med grape   1. Kog rødbederne møre, i 30-40 minutter. Kom dem i koldt vand, og gnid skrællen af. Køl dem helt af, og skær dem i tynde stave (brug engangshandsker, så dine fingre ikke bliver røde). Pisk dressingen sammen, og vend dem i. Det må gerne trække nogle timer eller til næste dag.   2. Lige før servering: Snit radicchiosalaten helt fint. Bland den med rødbederne. Pil grapefrugterne, og skær fileterne fri af hinderne. Halvér dem, og anret dem på et fad. Læg rødbederne i midten. Drys med meget finthakket porre og brøndkarse.   TIP: Blander du salaten for tidligt, bliver det hele farvet rødt!   Hvis du godt kunne lide rødbedesalat, så kan du prøve denne Rødbedesuppe med feta