Forretter

Rodfrugter i ovn med små linser

af Susanne Palmqvist 30. september 2011
Foto: Anders Schønnemann
De små sorte belugalinser er rigtig fine. Navnet hentyder til den dyre kaviar, så drøm bare luksusdrømme, mens du spiser denne salat. God og fyldig alene eller som lækkert tilbehør til kød og fjerkræ

Salat med rodfrugter og belugalinser til 4 personer:

½ hokkaido-græskar (de små orange)4 rødløg eller hvide løg8 gulerødder1 spsk. appelsinsaft1 spsk. honningfriskhakket eller tørret timian/oreganokværnet peber1½ dl sorte belugalinser eller små grønne Puy-linser3-4 dl vand + salt2 spsk. olivenolie½ spsk. dijonsennep med honning½-1 spsk. æbleeddike eller lys vineddike½ spsk. flydende honning2 spsk. hakket persillesalt og kværnet peber

Pynt:

friske krydderurter eller persille, hakket

Tilbehør:

Brød

Sådan gør du:

Skræl eller pil alle rodfrugter. Skær græskarret i store terninger og gulerødderne i lange halve eller kvarte stykker. Del løgene i kvarter. Vend alt med appelsinsaft, honning og hakkede krydderurter; bred det ud i en bradepande med bagepapir, og krydr med peber. Bag dine rodfrugter møre midt i en 200° varm ovn i 20-25 minutter.Kog imens linserne: Skyl dem grundigt i en sigte, og kog dem derefter i ca. 17 minutter i letsaltet vand. Lad dem dryppe af, og vend dem straks med olie, sennep, eddike og honning. Lad det køle lidt af, og vend den hakkede persille i. Smag til med salt og peber. Fordel de bagte rodfrugter på et fad (evt. på en grøn salatbund), og drys linserne over. Pynt med friskhakkede krydderurter eller persille.. Sérver gerne salat med rodfrugter sammen med et stykke godt brød.