Forretter

Risdeller med tomatsalat

af Susanne Palmqvist 7. august 2012
Foto: Anders Schønnemann
Frikadellerne af ris bliver virkelig gode. Brug evt. en rest ris eller kog nye. De er fyldt med masser af krydderurter, soltørrede tomater og ost, så de mætter

(ca. 14 deller og salat til 2 personer)2 dl parboiled-ris, kogte og afkølede2 tsk. salt2 æg150 g Kirks Gedeost i saltlage (e.l.)2 spsk. soltørrede tomater i olie, hakkede3-4 spsk. blandede friskhakkede krydderurter, f.eks. dild, timian og basilikumsalt og kværnet peberolie til stegning

SALAT:1 courgette i terninger1 spsk. olierevet citronskallidt friskhakket timiansmå halve sherrytomaterklippet purløg

Rør risen igennem, og bland æg, tomater, smuldret ost, salt og peber og friske krydderurter i, til du har en klistret masse, der hænger godt sammen. Form den til frikadeller, og steg dem sprøde på panden i lidt olie. Opbevar dem på køl.Vend courgette-terningerne med olie, citron og timian. Lad dem trække i ½ time. Rist dem på en meget varm pande i 2-3 minutter. Lad dem køle af, og krydr med salt og peber. Halvér tomaterne, og vend dem med klippet purløg og peber. Opbevar dem hver for sig, men spis dem blandet.

Quinoa-frikadeller med salat