Rejer marineret i citron og ingefær
Forretter

Rejer på spyd med citron og ingefær

21. juli 2010
af Lynn Andersen
Foto: Bjørn Jakobsen
Rejerne smager fantastisk, når de er marineret i ingefær og citron, før de vendes på grillen.

Denne ret er til ca. 6 pers. og tager 30 min. + tid til marinering at tilberede

Det skal du bruge til rejer på spyd med citron og ingefær

500-600 g tigerrejer eller kinarejer½ dl olivenolie2 tsk sesamolieSaft af 1 citron1 lille løg2 fed hvidløg1 spsk finthakket ingefær2 spsk finthakket friskkoriander

Prøv også: Kyllingefrikadeller med ingefær

Sådan laver du rejer på spyd med citron og ingefær

1. Pil rejerne, men lad halespidserne sidde på.

2. Hæld olivenolie, sesamolie, citronsaft, grofthakket løg, hvidløg, ingefær og koriander i en foodprocessor eller blender og purér det.

3. Læg rejerne i et fladt fad og hæld marinaden over.

4. Lad dem trække et par timer i køleskabet, men endelig ikke mere end 2 timer, ellers bliver rejerne bløde.

5. Varm grillen op og læg træspyd i vand - gerne i en hel time.

6. Tag rejerne op af marinaden og kassér den.

7. Sæt rejerne på spyddene og grill dem 5 min.

8. Vend dem og grill yderlige 3-4 min.

Prøv også:

Friske rejer med dildmayonnaise Avocadodip med grillede rejer Orientalsk rejecocktail