Forretter

Quiche lorraine med parmaskinke og tomater

af Susanne Palmqvist 21. marts 2012
Foto: Anders Schønnemann
Dette er kongen af frokostquicher, her lavet med en nem dej og fyld af parmaskinke, emmentaler og små bagte tomater. Servér den lun med ekstra sprød skinke og friske krydderurter på toppen, gerne med en lille salat til. Den bliver bedst, hvis bunden forbages, men det kan springes over

(frokostret til 4-5 personer)TÆRTEDEJ:80 g koldt smør150 g hvedemel1 nip salt½ dl koldt vandFYLD:2 pakker parmaskinke (150-180 g)3 æg1½ dl piskefløde1 dl mælk½ tsk. revet muskatnødsalat og kværnet peber3 spsk. friskrevet emmentaler1 glas bagte tomater i olie1 stor tærteform på ca. 24 cm el. 2 stk. på ca. 18 cmPYNT:frisk kørvel eller anden krydderurtSmuldr det kolde smør i mel og salt. Saml hurtigt dejen med vandet (meget nemt i en køkkenmaskine). Læg den koldt i ½ time. Rul den ud på et melstrøet bord, og læg dejen i smurte tærteforme (brug evt. bagepapir, hvis formen er med fast bund). Skær eller rul hen over kanterne, så de bliver glatte. Prik dejen, og læg et stykke bagepapir ned i. Forbag bunden i 10 minutter ved 190°.Tag dejen ud. Skær den ene pakke skinke i strimler, og rist dem hurtigt på panden, uden at de bliver helt sprøde. Læg dem på køkkenrulle. Pisk æggemassen sammen, og riv osten. Kom den i bunden af tærten, drys med skinke, og hæld æggemassen over. Læg 10-12 små tomater ovenpå. Bag tærten på nederste rille i ca. ½ time, til kanten løsner sig, og fyldet er fast. Skær resten af skinken i halve skiver, og rist dem sprøde. Læg den på tærten, og pynt med grønt. Servér lun eller kold.Kartoffelpandekager med røget laks