Forretter

Pocheret æg med spinat og chilisauce

af Beagle Iuel-Brockdorff 24. oktober 2008
Tid: Ca. 15 min.4 ægEddikeSalt, peberFrisk babyspinatChilisauce:½-1 rød chili2-3 spsk sød chilisauce, gerne Linghams¾ dl rapsolie eller mild

Tid: Ca. 15 min.4 ægEddikeSalt, peberFrisk babyspinatChilisauce:½-1 rød chili2-3 spsk sød chilisauce, gerne Linghams¾ dl rapsolie eller mild olivenolie1-2 spsk vineddikeLidt persille og basilikumKom vand i en lav gryde eller sautérpande og tilsæt eddike (ca. 3 spsk til 1 liter vand). Kog vandet op. Knæk et æg op i en lille kop. Bring vandet i bevægelse og lad ægget glide ned i gryden. Lad det pochere i 2½-3 min., blommen skal stadig være lidt blød. Læg ægget i koldt vand. Pochér kun 1-2 æg ad gangen.Blend alle ingredienserne til saucen og smag den til.Læg spinatblade på 4 tallerkener og læg et afpudset æg ovenpå. Dryp med saucen og servér.