Forretter

Paté med spinat og valnødder

af Susanne Palmqvist 3. maj 2011
Foto: Anders Schønnemann
Patéen er rigtig forårsagtig og har både en skøn smag og konsistens. God til det hele, med salat eller stegte grøntsager – eller i en sandwichbolle. Den har godt af at stå i 1 døgn

(15-20 skiver)300 g helbladet, frosset spinat15 g smør eller 1 spsk. olie2 skiver hvidt brød uden skorpe1½ dl piskefløde300 g hakket kalve- ellersvinekød eller en blanding400-450 g hakket kyllingekød1 æg (str. L eller XL )1 tsk. revet muskatnød3 tsk. groft saltkværnet peber1 bdt. forårsløg, finthakket2 fed hvidløg, finthakket75 g valnøddekerner,grofthakkedeLidt olie til formenbagepapir1 form på 1½ l eller 2mindre formePYNT:valnødderTILBEHØR:små oliven, en blandet salat og brødTø først spinaten op i en gryde med smør eller olie. Kom den i en sigte, og tryk væden af. Køl den af.Bræk brødet i stykker, og hæld fløden over. Vent 5 minutter, og rør kød, æg og krydderier i, så farsen er fast, men lidt "blød". Rør spinat, forårsløg, hvidløg og valnødder i. Smør formen let med olie, og kom evt. bagepapir i (så er det nemt af løfte den færdige pate ud). Kom farsen i, og glat overfalden. Pynt med valnødder. Bag den på næstnederste rille i en 175° varm ovn, til kanterne slipper. Bagetiden er 50-75 minutter efter formens størrelse. Lad patéen køle helt af. Vend den ud, og skær i skiver.RELEVANTE LINKS