Forretter

Paté med laks og grønne asparges

af Susanen Palmqvist 8. maj 2013
Foto: Henrik Freek Christensen
Paté med fisk er en rigtig fin (og nem) forårsforret med salat af rå asparges og en frisk, syrlig sauce med krydderurter

Paté med laks og grønne asparges

Ingredienser:(1 form på 1 liter/12-15 skiver)6-8 friske grønne asparges1 skalotteløgevt. 1 fed hvidløg200 g torsk eller sej300 g laksefilet2 tsk. salt1 spsk. majsstivelse1 ægfintrevet skal af 1 økolime eller -citron1-1½ dl piskefløde2 spsk. hakket dildSauce:1½ dl skyr1dl cremefraiche 18 %2 spsk. snittet purløg1 spsk. hakket dildlidt revet skal af økolime eller -citronsalt og peberTilbehør:knuste røde peberkorn, aspargessalat af tynde skiver asparges med lime, olie og dild og ristet (rug)brød

Sådan laver du paté med laks og grønne asparges

1. Knæk de træede ender af aspargesene. Pil løget, og skær de to slags fisk i mindre stykker, uden skind og ben. Kom løg, fisk og salt i en blender eller hurtighakker. Kør det til akkurat findelt.2. Tilsæt majsstivelse, æg, revet limeskal og halvdelen af fløden. Kør det hurtigt sammen, og kom mere fløde i, til konsistensen er fast, men ikke tør. Vend dilden i. Beklæd en form med bagepapir, og kom halvdelen af farsen i.3. Læg aspargesene ned i to lag med lidt fars imellem. Dæk med resten af farsen, og glat overfladen. Læg bagepapir over. Bag pateen i en 175° varm ovn i ca. 1 time. Mærk med en nål, om den er gennembagt.4. Køl den af under let pres, gerne til næste dag. Vend den ud, og skær den i lidt tykke skiver. Rør saucen sammen.Anret paté med drys af rosa peberkorn, aspargessalat og brød.Prøv også: Tærte med 2 slags laks