Pandekager

12. januar 2011
af Louisa Lorang og Birgitte Nymann
En fantastisk omgang morgenmad eller en som en lækker dessert. Få opskriften på pandekager her

DET SKAL DU BRUGE:
1 meget moden banan
2 dl kærnemælk
1 æg
1 knsp. salt
korn af ½ stang vanilje
1 spsk. smeltet smør

ENDVIDERE:
1 dl groft malet speltmel
1 tsk. bagepulver
½ dl grove havregryn
50 g finthakkede valnødder
lidt smør til stegning

TILBEHØR:
masser af friske
eller optøede blåbær
en smule ahornsirup

SÅDAN GØR DU:
Mos bananen til en fin puré med en gaffel. Pisk banan, kærnemælk, æg, salt, vanilje og smør sammen. Bland speltmel, bagepulver og havregryn, og pisk det i æggeblandingen.
Kom valnødder i, og steg små pandekager i en smule smør på en varm pande. Servér straks med blåbær og sirup.

TIP:
Har du ikke så meget tid om morgenen, kan pandekagerne laves aftenen i forvejen og lunes i ovnen inden servering. De er også super til dessert.