påskelam
Mad

Påskespecialiteter: Fransk påskelam

2. april 2012
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Opskriften er en del af en gæstemiddag med påskespecialiteter fra de varme lande. Her får du opskriften på en fransk påskelam

Gryderetten smager himmelsk med den lækre, appelsinsødede sauce, som det er tilladt at dyppe brødet i. Nyd et godt glas rødvin til.

(4 personer)

DET SKAL DU BRUGE TIL PÅSKELAM
2 løg i terninger
6 fed hvidløg delt i halve
2 gulerødder skåret i skrå skiver
4 stilke timian
solsikkeolie
500 g lammeinderlår
lidt smør
2 spsk. majsmel
3 laurbærblade
½ flaske rødvin
4 appelsiner
120 g sukker
½ dl vand
8 svesker uden sten, halverede
evt. 100 g koldt smør

Sautér løg, hvidløg, gulerødder og timian i olie, og krydr med salt og peber. Skær kødet i små terninger, og steg det gyldent i smør i en ren gryde. Rør majsmelet i; hæld vinen på, og bring det i kog. Tilsæt grøntsagerne, og lad det småsimre i 15 minutter.
Skræl appelsinerne; skær dem i fileter, og kom overskydende saft og appelsinfileter i en lille gryde sammen med sukker og vand. Kog det til en tyk sirup, og hæld det i retten sammen med svesker. Giv retten et hurtigt opkog, og justér evt. tykkelsen på saucen med koldt smør. Drys med frisk timian. Servér retten med fransk bondebrød.

FLERE PÅSKEOPSKRIFTER

Italiensk påsketærte

Mexicansk fiskesuppe

Små græske påskebrød

Læs også