ost med chilibrombær
Forretter

Ost med chili-brombær

af Louisa Lorang 9. november 2012
Foto: Anders Schønnemann
Det er altid lækkert at afslutte med lidt ost, her i selskab med en varm marmelade med toner af kanel og et skud chili

Opskrift - sådan laver du chili-brombær

300 g brombær fra frost, optøede250 g sukker1 stang kanel½ rød chilipeber, hakket2 tsk. melatin

1. Skyl forsigtigt bærrene, og kom ¾ af dem i en gryde sammen med sukker og kanelstang. Lad det koge stille og roligt op og simre i 5 minutter.

2. Kom resten af bærrene og chilien i marmeladen, og lad det simre i yderligere 2 minutter. Tilsæt melatin, og lad det simre igen i 2 minutter. Fyld den varme marmelade på skoldede glas.

3. Servér marmeladen til gode oste. Her har jeg valgt at servere den til tre danske øko-oste: Vesterhavsost, Økoblue og Camembert fra Kirks.

TIP: Brombærrene kan selvfølgelig også laves uden chili.

Prøv også: Vesterhavsost med nødder i sirup>>