Forretter

Opskrift: Wraps med laks og lime

Lav de lækre ruller a la sushi med en cremet laksesalat og sprøde grøntsager indeni. Rul dem maks. 1 time før, og skær dem ud, når de skal spises. Fyldet kan forberedes i god tid




Wraps med laks og lime (ca. 12 stykker)

2 laksefileter
salt og peber
1 kvist dild
1 lime i tynde skiver
eller 2 skiver citron

MAYO:
2½ spsk. mayonnaise eller Miracle Whip
evt. 1 fed hvidløg, presset
fintrevet skal af 1 lime eller citron
2 spsk. finthakket basilikum (evt. thaibasilikum)
salt og peber

ENDVIDERE:
1-2 gulerødder
2 spsk. hakket dild
sprøde salatblade, romaine-, krøl- eller hjertesalat
½ skrællet agurk, skåret i lange bjælker
2 hvedetortillaer M/S

Kom laksen i en flad gryde med lidt vand og salt i bunden. Læg lime/citron og dild ovenpå. Damp den i 6-7 minutter, så den akkurat er lidt fast. Køl den helt af i gryden.

Rør mayoen med krydderier, og smag den godt til. Mós laksen groft med en gaffel, og vend så meget mayo i, at det akkurat hænger sammen. Riv gulerødderne, og bland dem med dild. Skyl og dup salatbladene tørre. Skær agurken ud.

Smør de to tortillaer med et tyndt lag mayo. Læg salatblade over, og drys med gulerod. Kom en stribe laks på midten, og læg en agurkebjælke midt på. Rul tortillaen forsigtigt, men alligevel stramt omkring fyldet.

Pak den ind i husholdningsfilm, så den holdes godt sammen. Lad den trække i mindst ½ time. Pak ud, og skær den i lidt stykke skiver. Anret på fine salatblade, og pynt med krydderurter.

Servér evt. ektra mayo i en lille skål ved siden af.

Prøv også: Wraps med and og agurk

Læs mere om: