Opskrift: Chilirejer på tangsalat

12. marts 2013
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
En skøn kombination af korn, tang og rejer. Kom endelig lidt gurkemeje eller safran (hvis din pengepung synes) i, det gør retten meget flottere. Den milde, syrlige tangsalat er klar til brug og fås hos din fiskehandler. Steg rejerne så sent som overhovedet muligt, alt andet kan forberedes




Chilirejer på tangsalat (12 små portioner)

12 store rå (kina)rejer
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg, meget
finthakket revet skal af 1 lime eller ½ citron
1 tsk. tørrede chiliflager
2 dl grov bulgur
4 dl vand eller lys bouillon
1 nip gurkemeje (eller safran)
1½-2 spsk. olivenolie
saft af 1 citron eller lime
ca. 100 g grøn tangsalat
2-3 spsk. finthakket dild
evt. salt og kværnet peber

Pil skallen af rejerne, lad halen sidde på. Bland olien med hvidløg, lime og chili, og vend rejerne heri. Stil dem koldt.

Skyl bulguren, og kog den i 10 minutter i vand/bouillon og gurkemeje. Lad den trække under låg i endnu 10 minutter. Rør igennem med en gaffel, og vend olie og citronsaft i. Køl af. Smag til med salt og peber og evt. mere olie og citron. Smagen skal være frisk. Anret i små portioner, og top op med lidt tangsalat.

Rist rejerne hurtigt på en meget varm pande, til de er flot røde. Læg dem salaten, og servér dem så lune som muligt. Kan pyntes med dild eller citron..

Prøv også: Lynstegte rejer og portobellosvampe