Forretter

Opskrift: Chilirejer på tangsalat

af Susanne Palmqvist 12. marts 2013
Foto: Anders Schønnemann
En skøn kombination af korn, tang og rejer. Kom endelig lidt gurkemeje eller safran (hvis din pengepung synes) i, det gør retten meget flottere. Den milde, syrlige tangsalat er klar til brug og fås hos din fiskehandler. Steg rejerne så sent som overhovedet muligt, alt andet kan forberedes

Chilirejer på tangsalat (12 små portioner)12 store rå (kina)rejer2 spsk. olivenolie2 fed hvidløg, megetfinthakket revet skal af 1 lime eller ½ citron1 tsk. tørrede chiliflager2 dl grov bulgur4 dl vand eller lys bouillon1 nip gurkemeje (eller safran)1½-2 spsk. olivenoliesaft af 1 citron eller limeca. 100 g grøn tangsalat2-3 spsk. finthakket dildevt. salt og kværnet peberPil skallen af rejerne, lad halen sidde på. Bland olien med hvidløg, lime og chili, og vend rejerne heri. Stil dem koldt.Skyl bulguren, og kog den i 10 minutter i vand/bouillon og gurkemeje. Lad den trække under låg i endnu 10 minutter. Rør igennem med en gaffel, og vend olie og citronsaft i. Køl af. Smag til med salt og peber og evt. mere olie og citron. Smagen skal være frisk. Anret i små portioner, og top op med lidt tangsalat.Rist rejerne hurtigt på en meget varm pande, til de er flot røde. Læg dem salaten, og servér dem så lune som muligt. Kan pyntes med dild eller citron..Prøv også: Lynstegte rejer og portobellosvampe