Starter med oliventapenade, grissini og snegle. Suppler med f.eks. gode oliven og lidt pølse.
Oliventapenade
1 fed hvidløg
300 g oliven uden sten
2 rensede ansjoser, evt. fra Lykkeberg
1 håndfuld frisk basilikum
1-2 dl olivenolie, efter valg
Grissini
25 g gær
2½ dl vand, lunken
3 spsk olivenolie
2 tsk salt
250 g hvedemel
100 g grahamsmel
½ dl sesam- eller Nigellafrø
Tapenadesnegle
1½ dl tapenade di Olive
225 g frossen butterdej
Sådan laver du tapenade og tapenadesnegle
Oliventapenade (Tid: 10 minuti) Pil hvidløget og blend det med oliven, ansjoser og basilikum.
Tilsæt olien i en tynd stråle, til tapenaden samler sig.
Server tapenaden til hjemmebagte grissini eller brug den til butterdejssneglene.
Grissini (Tid: 25 minuti + hævetid: 45 minuti, 20 stk.) Udblød gæret i vandet, tilsæt olivenolie og salt og rør dejen sammen med melet, som tilsættes lidt ad gangen. Lad dejen hæve i 30 min. under et fugtigt viskestykke.
Del dejen i to og rul ud i firkanter a ½ cm tykkelse. Skær strimler a 1 cms bredde og læg dem snoet på bagepapir på en bageplade. Lad dem hæve i 15 min. og tænd ovnen på 200 grader.
Pensl grissinierne med vand, drys med sesamfrø og bag i ovnen i 15 min. - giv dem til sidst 2 min. under grillen.
Server dem til tapenade eller andre italienske specialiteter og delikatesser.
Tapenadesnegle (Tid: 20 minuti, Ca. 30 stk.)
Tænd ovnen på 220 grader.
Lad butterdejen tø op på køkkenbordet.
Rul den ud til en plade og smør den med tapenade i et jævnt lag.
Rul butterdejen sammen på den lange led og luk enderne til.
Skær rullen i skiver, læg dem på bagepapir på bageplade og bag sneglene i ovnen i 12-15 min.
Masser af inspiration til den italienske gæstemenu: