nem gazpacho opskrift
Forretter

Nem Gazpacho opskrift

af Louisa Lorang og Birgitte Nymann 25. juni 2021
En skøn suppe. Få opskriften på gazpacho her
10 min 2 personer
Tid i alt 20 min

Det skal du bruge

  • 4 modne tomater i kvarter
  • ²/3 agurk, skrællet
  • 1 fed hvidløg
  • ½ rød peberfrugt uden kerner
  • 2 spsk. hakket løg
  • 1 spsk. sherryeddike (eller rødvinseddike)
  • 3 spsk. ekstrajomfruolivenolie
  • salt og peber

ENDVIDERE:

  • 4 store kammuslinger (kan udelades)
  • lidt olie
  • ¹/3 agurk i små terninger
  • ½ rød peberfrugt i små terninger
  • 1 rød chili, strimlet (med eller uden kerner)
  • lidt olivenolie

Nem gazpacho opskrift - sådan gør du

  1. Blend tomat, agurk, hvidløg, peberfrugt og løg. Smag til med eddike, olie, salt og peber, og lad suppen trække i køleskab i mindst 30 minutter - eller i op til 1 døgn.
  2. Pensl kammuslingerne med en smule olie, og gril dem på en varm grillpande.
  3. Anret suppen i to iskolde skåle eller glas, og top med terninger af agurk, peberfrugt og chili og et par dråber olivenolie.
  4. Servér iskold med kammuslinger og ristet rugbrød til.

TIP: Skal suppen være to go? Spring grøntsagsterninger og kammuslinger over, hæld den kolde suppe på en termoflaske, og tag den med på arbejde, i bilen, på togturen eller i parken en varm sommerdag.

 

Har du lyst til mere mexicansk mad? Så prøv denne opskrift på Chimichanga med guacamole

Andre lækre opskrifter