Forretter

Nem agurkesuppe med ramsløg

af Julie Hey 27. januar 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Ramsløg er både sundt og smager dejligt. Få opskriften på en suppe med ramsløg her
Tid i alt 15 min

Agurkesuppe

  • 2 agurker
  • ½ spsk salt
  • 10 blade fra ramsløg
  • 5 dl hønsebouillon, kold
  • 5 dl yoghurt naturel 1,5%
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ spsk hvidvinseddike
  • 1 fed hvidløg
  • Salt, peber
  • 50 g valnødder
  • Ramsløgsblomster
  • Groft brød

Agurkesuppe med ramsløg

  1. Skræl agurkerne, halvér dem på langs og fjern kernerne med en ske. Skær agurken i tynde skiver, drys med salt og lad dem trække i 15 min.

  2. Skyl ramsløgsbladene og hak dem groft.

  3. Tryk agurkerne fri for væde og kom dem i en blender med kold hønsebouillon, yoghurt, olivenolie, eddike, ramsløgsblade og presset hvidløg. Blend til en ensartet suppe, smag til med salt og peber og stil suppen koldt.

  4. Inden servering piskes suppen lidt op og pyntes med hakkede valnødder og ramsløgsblomster.

  5. Server eventuelt med groft brød.