Forretter

Moules marinières

af Louise Dandanell Ørsted 21. februar 2011
foto: Bjørn Jakobsen
Det franske bistrokøkken er lig med ukompliceret mad og gode råvarer. Her får du fem retter, der typisk er at finde på menutavlen i en stemningsfuld, fransk bistro. Snup dem alle – eller miks, som du har lyst.

Moules marinères - dampede muslingerTID: CA. 45 MIN.

Fransk Bistro - Bon appètit!

Soupe à l'oignon Salade de célleri

Coq au vin de Bourgogne

Profiterôles

Vi ved godt, at moules frites næsten betragtes som en belgisk nationalret, men muslinger i forskellige variationer indtages også i store mængder i Frankrig.Det skal du bruge:

1-1½ kg muslinger1 banan-skalotte,de er større end almindelige1 gulerod½ fennikel¼ chiliLidt olie til stegning2 dl hvidvin1 lille bdt. persille

Tilmeld dig vores NYHEDSBREV og vær den første til at få REDAKTIONENS FAVORITOPSKRIFTER direkte i din indbakke!Sådan gør du:Rengør muslingerne. Kassér de åbne.Pil løget og skær det i små terninger. Skræl guleroden. Rengør fenniklen og skær den og guleroden i små terninger.Skær chilien i tynde skiver. Smag på den: Er den stærk, kan du undlade at bruge kernerne.Varm lidt olie op i en tykbundet gryde og vend grøntsagerne heri.Hæld vinen på, og når den koger, hældes muslingerne i gryden.Damp muslingerne under låg, til de åbner sig, det tager ca. 5 min.Skyl persillen, tør den og hak den groft.Servér muslingerne pyntet med persille i gryden.Muslingerne kan evt. serveres med pommes frites og mayonnaise, som man gør det i Belgien - eller med brød til at suge væden op.FLERE LÆKRE OPSKRIFTER

Ærtesuppe medmynthe Platte med skaldyrog rejer Saltimbocca-steg Kammuslinger

.