Forretter

Moules marinières

af Louise Dandanell Ørsted 8. april 2022
foto: Bjørn Jakobsen
Det franske bistrokøkken er lig med ukompliceret mad og gode råvarer. Her får du fem retter, der typisk er at finde på menutavlen i en stemningsfuld, fransk bistro. Snup dem alle – eller miks, som du har lyst.
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1-1½ kg muslinger
  • 1 banan-skalotte, de er større end almindelige
  • 1 gulerod
  • ½ fennikel
  • ¼ chili
  • Lidt olie til stegning
  • 2 dl hvidvin
  • 1 lille bdt. persille

Vi ved godt, at moules frites næsten betragtes som en belgisk nationalret, men muslinger i forskellige variationer indtages også i store mængder i Frankrig.

Sådan gør du: Rengør muslingerne. Kassér de åbne. Pil løget og skær det i små terninger. Skræl guleroden. Rengør fenniklen og skær den og guleroden i små terninger. Skær chilien i tynde skiver. Smag på den: Er den stærk, kan du undlade at bruge kernerne. Varm lidt olie op i en tykbundet gryde og vend grøntsagerne heri. Hæld vinen på, og når den koger, hældes muslingerne i gryden. Damp muslingerne under låg, til de åbner sig, det tager ca. 5 min. Skyl persillen, tør den og hak den groft. Servér muslingerne pyntet med persille i gryden. Muslingerne kan evt. serveres med pommes frites og mayonnaise, som man gør det i Belgien - eller med brød til at suge væden op.