

Moules marinières
DET SKAL DU BRUGE
- 1-1½ kg muslinger
- 1 banan-skalotte, de er større end almindelige
- 1 gulerod
- ½ fennikel
- ¼ chili
- Lidt olie til stegning
- 2 dl hvidvin
- 1 lille bdt. persille
Vi ved godt, at moules frites næsten betragtes som en belgisk nationalret, men muslinger i forskellige variationer indtages også i store mængder i Frankrig.
Sådan gør du: Rengør muslingerne. Kassér de åbne. Pil løget og skær det i små terninger. Skræl guleroden. Rengør fenniklen og skær den og guleroden i små terninger. Skær chilien i tynde skiver. Smag på den: Er den stærk, kan du undlade at bruge kernerne. Varm lidt olie op i en tykbundet gryde og vend grøntsagerne heri. Hæld vinen på, og når den koger, hældes muslingerne i gryden. Damp muslingerne under låg, til de åbner sig, det tager ca. 5 min. Skyl persillen, tør den og hak den groft. Servér muslingerne pyntet med persille i gryden. Muslingerne kan evt. serveres med pommes frites og mayonnaise, som man gør det i Belgien - eller med brød til at suge væden op.