Forretter

Mojitosalat

Mynte og lime smager af lun sommeraften, dans i haven og naturligvis den cubanske drink mojito. Her giver den friske og let parfumerede smag karakter til en enkel og sommerlig pæresalat.

Mojitosalat til 4 personer

 
Indsendt af Mie Ingerslev-Buchholtz, Galten
 
Tid: 15 minutter.
 
DET SKAL DU BRUGE
4 pærer
saft af 2 limefrugter
4 spsk. olivenolie 
1 bundt frisk mynte
1 tsk. flagesalt og friskkværnet peber
 
PYNT
evt. spiselige blomster
limebåde
 

Opskrift - sådan laver du mojitosalat

 
Skyl og halvér pærerne, og fjern kerne-huset. Skær pærerne i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Fordel skiverne på et fad. Pres saften ud af limefrugterne, og rør limesaften sammen med olie. Hak mynten. Hæld dressingen over pæreskiverne, krydr med salt, peber og hakket mynte, og pynt evt. med spiselige blomster. Servér f.eks. salaten med grillet kyllingebryst på spyd.
 
TIP: Rul limefrugterne hårdt mod køkkenbordet, inden du skærer dem over, så bliver de nemmere at presse saften ud af.
 
Få flere opskrifter på gode salater her
Appelsinsalat med rucola og ristede solsikkekerner
Grøn kartoffelsalat med blomkål og radiser
Jordbærsalat med edamamebønner og feta
 
 
 
 
 
Læs mere om: