Forretter

Mini krabbefrikadeller

3. august 2009
af Lynn Andersen
Ca. 32 stykker)TID: 30 min.Dip:3 spsk fiskesauce1½ dl vand2 spsk risvineddike1 spsk sukker1 spsk limesaft1 spsk finthakket hvidløg1 spsk finthakket

Ca. 32 stykker)TID: 30 min.Dip:3 spsk fiskesauce1½ dl vand2 spsk risvineddike1 spsk sukker1 spsk limesaft1 spsk finthakket hvidløg1 spsk finthakket rød chiliFrikadeller:2 spsk persille2 spsk dijonsennep1 tsk worchestershire-sauce1 tsk tabasco1 tsk salt1 tsk hvidløgspulver400 g krabbekød2 dl hvedemel4 finthakkede forårsløg1 stort æg6 spsk olieTilbehør:2 lime, skåret i bådeKog fiskesauce, vand, eddike og sukker i en lille gryde. Skru ned for varmen og tilsæt limesaft. Bring saucen i kog igen og kog den i 2 min. Afkøl og rør hvidløg og chili i.Bland persille, dijonsennep, worchestershire-sauce, tabas­co, salt og hvidløgspulver i en skål. Bland krabbekødet med ca. halvdelen af hvedemelet samt forårsløgene og ægget. Hvis farsen er for løs, så tilsæt gradvist mere mel, indtil den har en god, sammenhængende konsistens. Form farsen til små frikadeller.Opvarm olien og steg frikadellerne ca. 4 min. på hver side. Sæt evt. de færdigstegte frikadeller i en forvarmet ovn for at holde dem varme.Servér krabbefrikadellerne med limebåde og dip.