Mexicansk bønnemos til tortilla
Mad

Mexicansk bønnemos til tortilla

15. februar 2012
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Bønnemosen er lidt ”solid” og mætter godt, hvis du putter den i en lun tortilla. Den kan også bruges som smørelse i en sandwich. Lav den vegetarisk med avocado, tomat og ost, så bliver du også mæt
4 personer

BØNNEMOS

  • 1 dåse brune el. røde kidneybønner (nettovægt 240 g)
  • 100 g bacon i små terninger
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 lille løg, hakket
  • evt. 1 lille frisk rød chilipeber
  • salt og kværnet peber

ENDVIDERE

  • 4 tortillaer (grove eller alm.)
  • ca. 125 g revet cheddar el. mozzarella
  • ca. 1½ dl cremefraiche 18 %
  • frisk koriander
  • limebåde

TILBEHØR

  • evt. en grøn salat med avocado og tomat

Opskrift - sådan laver du mexicansk bønnemos til tortilla

1. Lad bønnerne dryppe godt af i en sigte. Steg baconen i et par minutter på en tør pande. Kom 1½ spsk. af olien på, og steg hvidløg, løg og chili med, uden at det tager farve.

2. Kom bønnerne på, og varm det godt igennem. Mós dem med en ske, mens de er på panden, til en grov mos. Smag til med salt og peber, og rør resten af olien i, så mosen ikke bliver for tør.

3. Lun tortillaerne efter anvisning på pakken. Kom den lune mos på, drys osten over, og kom lidt klatter af cremefraiche øverst. Drys med koriander, og rul tortillaerne sammen. Spis den med fingrene, eller servér med en god blandet salat til.

PRØV OGSÅ: Wraps med and og agurk

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også