medisterpølse
Forretter

Medisterpølse med timiansennep

Medisterpølse hører julen til. Servér dem lækre og hjemmelavede med timiansennep til. Få opskriften her

Medisterpølse med timiansennep ca. 8 stk.

 
DET SKAL DU BRUGE TIL MEDISTERPØLSE
400 g hakket svinekød
2 tsk. salt
1 lille løg, revet
1 spsk. tørret timian
½ tsk. allehånde
1 dl hvedemel
2½ dl kold mælk (eller vand)
1 æg
1-2 meter svinetarm, vasket (bestilles hos slagteren)
 
ENDVIDERE 
1 dl dijonsennep
2 spsk. flydende honning
1 spsk. hakket timian
 
TILBEHØR
rødbeder
 
Det er ikke kun medisterpølse der er en af julens klassikere. Stegte sild hører også til på julebordet. Få en skøn opskrift på stegte sild her
 

Opskrift - sådan laver du medisterpølse med timiansennep

 
1. Medisterpølse: Rør kødet med salt, løg, timian, allehånde, mel, mælk og æg. Farsen skal være lidt tyndere end frikadellefars. Kom farsen i en sprøjtepose med en stor tylle for enden, og træk tarmen på tyllen - eller kom den i en kødhakker med pølsehorn, og træk tarmen på pølsehornet.
Pres farsen i tarmen. Den skal ikke være for fyldt - tænk på rå grillmedister fra slagteren - drej tarmen rundt, hver gang du har den pølselængde, du ønsker. Fortsæt, til der ikke er mere fars. Luk enderne, og prik forsigtigt pølserne med en nål. Kog dem forsigtigt i vand lige under kogepunktet i ca. 10 minutter. Tag dem op, og tør dem i køkkenrulle. Gem dem i op til et døgn i køleskab, eller smid dem direkte på en varm pande med lidt olie. Steg dem ved medium varme, til de er lækre og sprøde.
 
2. Timiansennep: Rør sennep, honning og hakket timian sammen, og servér de varme pølser med sennep og rødbeder til din julefrokost.
 
Få inspiration til al den lækre julemad her
 
Læs mere om: