Medisterpølse
Mad

Medisterpølse

2. marts 2022
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Medisterpølse er en sand klassiker, men har du prøvet at lave medisterpølse selv? Det er ikke nær så svært, som man skulle tro. I denne opskrift anbefaler vi, at du serverer din hjemmelavede medisterpølse med timiansennep.
8 stk

Medisterpølse

  • 400 g hakket svinekød
  • 2 tsk. salt
  • 1 lille løg, revet
  • 1 spsk. tørret timian
  • ½ tsk. allehånde
  • 1 dl hvedemel
  • 2½ dl kold mælk (eller vand)
  • 1 æg
  • 1-2 meter svinetarm, vasket (bestilles hos slagteren)

Timiansennep

  • 1 dl dijonsennep
  • 2 spsk. flydende honning
  • 1 spsk. hakket timian

Tilbehør

  • rødbeder

Sådan laver du medisterpølse

  1. Medisterpølse: Rør kødet med salt, løg, timian, allehånde, mel, mælk og æg.
  2. Farsen skal være lidt tyndere end frikadellefars.
  3. Kom farsen i en sprøjtepose med en stor tylle for enden, og træk tarmen på tyllen - eller kom den i en kødhakker med pølsehorn, og træk tarmen på pølsehornet.
  4. Pres farsen i tarmen. Den skal ikke være for fyldt - tænk på rå grillmedister fra slagteren - drej tarmen rundt, hver gang du har den pølselængde, du ønsker.
  5. Fortsæt, til der ikke er mere fars.
  6. Luk enderne, og prik forsigtigt pølserne med en nål.
  7. Kog dem forsigtigt i vand lige under kogepunktet i ca. 10 minutter.
  8. Tag dem op, og tør dem i køkkenrulle.
  9. Gem dem i op til et døgn i køleskab, eller smid dem direkte på en varm pande med lidt olie.
  10. Steg dem ved medium varme, til de er lækre og sprøde.
  11. Timiansennep: Rør sennep, honning og hakket timian sammen.
  12. Servér de varme pølser med sennep og rødbeder til din julefrokost.

Læs også