https://dk-femina-backend.imgix.net/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/forretter/2012/08/1233-majs-tortilla/1233-majs-tortilla-copy-2.jpg
Forretter

Majs-tortilla

22. august 2012
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Den traditionelle tortilla er lavet med kartofler, men jeg synes, den er endnu bedre med majs, spinat og krydderurter. Brug den til frokost med en skive parmaskinke til, eller som tilbehør til stegt kød og fjerkræ. Skærer du den i små firkanter, er det også en skøn tapas til et lille glas vin. Smager godt både lun og helt kold

Majs-tortilla
(8 stk.)

DET SKAL DU BRUGE
300-400 g kogte kartofler
3 finthakkede forårsløg
2 ikke for store majskolber
150-200 g frisk, grofthakket spinat
1 bundt eller potte frisk
koriander (alternativt purløg eller oregano)
2 spsk. olie
salt og peber
1 tsk. tørrede chiliflager
6 æg

Gør alle grøntsager klar: Skær kartoflerne i store terninger, hak løgene, og skær kornene af majskolberne. Skyl og hak spinaten groft, og hak krydderurterne. Kom olien på en jernpande, der kan gå i ovnen (hvis du har en jernpande), og steg kartofler og løg i et par minutter. Vend ikke for meget i dem, så de går i stykker.
Kom majs og chiliflager på, og steg det i 4-5 minutter. Vend krydderurter og spinat i, og krydr godt med salt og peber. Pisk æggene sammen, og hæld dem over. Løft lidt, så æggemassen fordeles godt.
Sæt panden i en 180° varm ovn i ca. 10 minutter, til tortillaen lige er stivnet. Kan også steges færdig ved SVAG varme på komfuret. Lad den køle lidt eller helt af, og skær den i trekanter.

Prøv også: Italian wraps

https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/dff557496ba24a3a8ef885cb697b5f62.jpg
null
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/9e4bd514300241d3ac14627b42b23e5e.jpg
null
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/0ff1799f47b34135b53518d23c84c568.jpg

Læs også