Forretter

Lyssej med perlerug

af Louisa Lorang og Birgitte Nymann 12. januar 2011
Få opskriften på lyssej med perlerug her

DET SKAL DU BRUGE: 1½ dl perlerug(f.eks. Skærtoft Mølle,www.skaertoft.dk)lidt salt40 g revet parmesan1 spsk. koldpresset rapsolie½ bundt dild, plukketog hakketsalt og peberENDVIDERE: 300 g lyssej uden skind og bensaft og skal af ½ økologiskcitron½ spsk. koldpresset rapsolielidt salt½ bundt dild, plukket1 potte brøndkarse, klippetlidt æblecidereddikelidt koldpresset rapsoliesaltSÅDAN GØR DU:Skyl perlerugen, og kog den i letsaltet vand, til den er mør. Det tager ca. 15 minutter. Dræn vandet fra, og vend perlerugen med parmesan, olie og dild. Smag til med salt og peber.Del imens fisken i to, og læg dem på et stykke bagepapir på en bageplade. Riv citronskal over fisken, og dryp med citronsaft og olie. Krydr med salt. Bag fisken ved 175° i ca. 12-15minutter, eller til den er akkurat gennemtilberedt. Anret perlerugen på to tallerkener, læg fisken på, og top med krydderurter vendt med lidt olie og eddike.TIP:Perlerug er både sundt og smager skønt. Brug det som alternativ til ris eller pasta. Eller kom kogt perlerug i en suppe, og drop brødet til.FEMINAs madkort 2010 er udarbejdet med henblik på et sundere og slankere liv. Bag opskrifterne og konceptet står Danmarks nye stjernekok og kogebogsforfatter, Louisa Lorang, samt sundheds- og slankeekspert Birgitte Nymann. KLIK HER FOR AT FÅ EN UDFØRLIG 5-UGERS SUND-OG-SLANK-MADPLAN MED OPSKRIFTERNE FRA MADKORTENERELEVANTE LINKS

Løbeskole