Forretter

Lynstegte rejer

13. januar 2011
af Louisa Lorang og Birgitte Nymann
Rejerne kan med fordel erstattes af kylling. Få opskriften på lynstegte rejer her

DET SKAL DU BRUGE: 2 fed hvidløg i tynde skiver1 løg i bådelidt olie til stegning1 rød peberfrugt i strimler1 grøn peberfrugt i strimler100 g sukkerærter175 g store rå rejer(fra bæredygtigt opdræt)1 rød chili, hakket, medeller uden kerner1 tsk. sukkersaft af 1 lime3 spsk. fiskesauce1 bundt thaibasilikum(sød basilikum)TILBEHØR: kogte, grove ris og limebådeSÅDAN GØR DU:Sautér hvidløg og løg i lidt olie i en varm gryde eller wok. Kom peberfrugter, sukkerærter og rejer i, og lad det varme op. Tilsæt chili, sukker, lime og fiskesauce, og lad det helevarme igennem, til rejerne har skiftet farve fra grå til lyserøde. Tag wokken af varmen, og vend basilikum i til sidst. Servér straks med grove ris og lime.TIP:Retten kan også laves med kylling. Brun kyllingen allerførst, tilsæt derefter hvidløg og løg, og følg derefter resten af opskriften.

FEMINAs madkort 2010 er udarbejdet med henblik på et sundere og slankere liv. Bag opskrifterne og konceptet står Danmarks nye stjernekok og kogebogsforfatter, Louisa Lorang, samt sundheds- og slankeekspert Birgitte Nymann. KLIK HER FOR AT FÅ EN UDFØRLIG 5-UGERS SUND-OG-SLANK-MADPLAN MED OPSKRIFTERNE FRA MADKORTENERELEVANTE LINKS

Løbeskole