makiruller
Forretter

Low carb-makiruller med laks og rogn

18. januar 2016
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
En lille sushi-haps kan man altid spise, og med alle de grøntsager kan vi snart spænde livremmen ind igen. Få opskriften på low carb-makiruller med laks og rogn

Low carb-makiruller med laks og rogn til 4 personer

Tid: 25 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL MAKIRULLER 200 g fersk laks (sashimi-kvalitet) 1 mango 2 avocadoer 1 agurk 1 håndfuld lucernespirer 6 stk. noritang god mayonnaise (f.eks. Kewpie) 100 g lakse- eller stenbiderrogn   TIL SERVERING wasabi sojasauce   Er du vild med makiruller og andet godt fra sushi-køkkenet? Så se her, hvordan du laver den lækreste hjemmelavede sushi  

Opskrift - sådan laver du mlowcarb makiruller med laks og rogn

  Skær laksen i smalle strimler. Skræl mangoen, og skær frugtkødet i smalle strimler. Halvér avocadoerne, tag kødet ud, og skær det i strimler. Skyl eller skræl agurken, og skær den i lange strimler. Skyl og tør lucernespirer. Skær evt. noritangen til, alt efter hvor tykke du ønsker makirullerne. Læg 1 stykke tang ad gangen på en bambusmåtte, og læg en stribe grønt og laks i den ene side af tangen. Sørg for at fordele det jævnt, så rullen kan rulles ensformigt. Rul stramt, og lad rullen hvile 3-4 minutter, før den skæres ud i 2 cm tykke stykker med en meget skarp kniv. Top stykkerne med mayonnaise og rogn, og servér med wasabi og sojasauce.   PRØV OGSÅ: California inside-out