Forretter

Linsesalat med rødder

af Redaktionen 30. januar 2013
Salaten er god som tilbehør. Den er super sund og smager også skønt dagen efter, f.eks. i madpakken

200 g belugalinser2 spsk. flydende honning1 spsk. dijonsennep6 spsk. æbleeddike4 spsk. olivenoliesaltFYLD:1 persillerod1 pastinak2 gulerødder1 æble1 porre100 g valnødder1 håndfuld myntesaltSkyl linserne, og kog dem i ca. 20 minutter i rigeligt vand, til de er møre. Dræn vandet fra, og lad demkøle af. Rør honning, sennep, eddike og olie sammen. Skræl persillerod, pastinak og gulerødder. Skær grøntsagerne og æblet i små terninger, og vend dem med linser og dressing. Skær porrerne i tynde skiver,og skyl dem grundigt. Lad dem dryppe godt af, og vend dem i salaten. Hak valnødder og mynte groft, og vend dem i til sidst. Smag til med salt. Servér straks, eller opbevar salaten på køl indtil servering.Prøv også belugalinser med andebryst