Forretter

Linse pesto med ærter og basilikum

6. august 2013
Af Susanne Palmqvist 08/06/2013 - 00:00
Skøn frisk og smørbar pesto, fremragende i et dejligt tykt lag i en sandwich, gerne sammen med solmodne tomater i tykke skiver eller godt pålæg. De grønne linser skal ikke udblødes før brug.

Linse pesto med ærter og basilikum 2-3 små glas

INGREDIENSER
1 dl skyllede grønne linser, gerne økologiske
2 persillestilke
100 g friske eller frosne små grønne ærter
½-1 fed hvidløg
10 g parmesan eller granaost
ca. 3 spsk. god olivenolie
½ bøtte basilikum
1 håndfuld rucolablade
citronsaft
salt og kværnet peber

Opskrift - sådan laver du linse pesto med ærter og basilikum

1. Skyl og sortér linserne godt (der kan være små sten imellem!!!), og kog dem i rigeligt, saltet vand med persillestilke i 20-25 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og køl dem let af.

2. Kom dem i en blender/hurtighakker med ærter, hvidløg og ost i små stykker. Bland det med olie til en lidt grov konsistens. Hak basilikum og rucola groft, og kom det i blenderen. Kør igen med mere olie, til det hele er godt blandet og sammenhængende. Smag til med citronsaft, salt og peber.

3. Opbevar pesto i små glas i køleskab i op til ca. 1 uge.

FLERE OPSKRIFTER MED PESTO

Pasta med pesto og røget laks - Få opskriften her

Spaghetti med pesto og kammuslinger - Få opskriften her

Læs også