

Lav en lækker minipizza
4. juni 2013Minipizza
Minipizza er en dejlig nem ret, som der nem tage med i madpakken. Enten til børnene eller til dig selv som en hurtig snack mellem måltiderne. God fornøjelse med din minipizza.
6-8 stk
INGREDIENSER TIL MINIPIZZA
1 portion pizzadej, gerne på fuldkorn - se opskriften på pizzadej længere nede
ca. 2½ dl tomatsauce - se opskriften på tomatsauce længere nede
ca. 200 g frisk (bøffel) mozzarella
1 pakke chorizopølse i tynde skiver
tørrede chiliflager
kværnet peber
olivenolie
ELLER:
1 pakke tynde skiver parmaskinke
1 glas grillede artiskokker
i olivenolie
CHILIOLIE:
2 spsk. olivenolie + 1 tsk.
tørrede chiliflager
PYNT TIL MINIPIZZA:
friske krydderurter, merian, oregano eller basilikum
Opskrift - Sådan laver du en lækker minipizza
1. Rør chiliolien sammen, så den når at trække smag. Tag den med i en lille boks, og dryp den på, når den skal spises.
2. Tænd ovnen på 225°, brug gerne en pizzasten til at bage din minipizza.
3. Form dejen til store boller, og rul dem flade, men ikke tynde. Læg dem på bagepair, og tryk små fordybninger med knoerne. Smør med saucen, knap til kanten. Skær osten i skiver, og kom 1-1½ på hver. Læg lidt pølse på, og drys med chiliflager og peber. Eller kom 1 skive skinke og lidt artiskokker i tynde skiver på. Dryp kanten med olivenolie. Lad dem hæve i 10 minutter.
4. Bag din minipizza midt i ovnen, til osten er smeltet, og dejen gylden. Spis dem lune eller kolde med dryp af den stærke olie, og krydderurter.
PIZZADEJ - GRUNDDEJ Ingredienser 3 dl vand 25 g gær (½ pakke) 1 tsk. salt 2 spsk. olivenolie 1 dl italiensk durummel eller fuldkorns-durummel (gerne økologisk) ca. 5 dl italiensk hvedemel (tipo 00) Opskrift - Sådan laver du pizzadej 1. Rør gæren ud i vandet. Pisk salt, olie og durummelet ud heri. Pisk og ælt resten af melet i lidt ad gangen, til du har en fin, elastisk dej, der akkurat ikke hænger i hænderne mere. 2. Lav en stor kugle, og læg den i en meldrysset skål. Drys mel over, og dæk med film. Stil den koldt i 1-2 timer. 3. Ælt dejen let igennem, og form til 4-8 kugler, alt efter hvad de skal bruges til. Læg dem på et bræt, og dæk igen med film, og stil dem på køl, hvis de skal vente. Ellers skal de hæve 20-30 minutter på bordet. Prøv også: Tortilla-pizza med parmaskinke og rucola HJEMMELAVET TOMATSAUCE MED AUBERGINER (4-5 dl færdigsauce) 500 g modne blomme- eller cherrytomater 1 lille aubergine (200 g) 2 skalotteløg, hakkede 2 fed hvidløg, hakket 3 spsk. olivenolie ½ dl vand 2 kviste timian 1-2 kviste rosmarin salt og kværnet peber 2 tsk. rørsukker evt. lidt æbleeddike, balsamico eller citronsaft evt. 2 spsk. ketchup (med eller uden chili) Opskrift - Sådan laver du tomatsauce med auberginer 1. Skær tomater og auberginer i små terninger. Hak løg og hvidløg. Svits først auberginen i olien i 5-6 minutter. Tilsæt de øvrige ting, og steg i et par minutter. 2. Kom vand, krydderurter, salt og peber ved, og lad saucen småkoge under låg i ½ time. Smag saucen til med sukker, eddike og evt. ketchup (hvis du vil have smagen mere intens), og kog lidt videre, til konsistensen er tilpas. 3. Opbevar saucen på skoldede glas, hvis den skal gemmes.