Langtidsstegte andelår med sprød og syrlig rødkålssalat
Mad

Langtidsstegte andelår med sprød og syrlig rødkålssalat

1. december 2021
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft.
Hvorfor vente med anden helt til juleaften? De lækre andelår tager lidt tid at få klar, men er indsatsen værd.
3 t og 0 min6 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 6 andelår
  • Olie til stegning
  • 2 skalotteløg
  • 6 kviste frisk timian
  • 4 laurbærblade
  • 10 sorte peberkorn
  • 2 tsk. groft salt
  • 6-8 dl olivenolie

Rødkålssalat med bagte pastinakker:

  • 400 g rødkål
  • 1 lille rødløg
  • 1 potte persille
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 400 g pastinakker
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 appelsiner
  • 50 g smuttede mandler

Opskrift - Sådan laver du langtidsstegte andelår med sprød og syrlig rødkålssalat

  1. Dup andelårene tørre. Brun dem på begge sider i olie på en pande, til skindet bliver gyldent. Tænd ovnen på 100°. Læg andelårene helt tæt sammen i en lille bradepande.
  2. Pil løg, og skær dem i tykke skiver. Fordel løg, timiankviste, laurbærblade, peberkorn og salt over og mellem andelårene. Hæld olivenolie i fadet, indtil andelårene er dækket.
  3. Steg andelårene i ovnen i 3 timer, til de er helt møre. Tag lårene ud af ovnen, og kassér olie og krydderier.
  4. Rødkålssalat med bagte pastinakker: Snit rødkålen fint. Pil løget, og skær det i tynde både. Skyl og hak persille, og vend det sammen med rødkål og løg i en skål.
  5. Pisk eddike, sennep, honning og olie sammen i en anden skål, og krydr med salt og peber. Vend dressingen i rødkålssalaten.
  6. Tænd ovnen på 210°. Skræl pastinakker, og skær dem i aflange stave. Vend dem med olie, og krydr med salt og peber. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20 minutter.
  7. Skær skallen af appelsinerne, og skær frugtkødet i fileter. Saml appelsinsaften op i en skål undervejs, og hæld lidt af den over rødkålssalaten.
  8. Rist mandler let på en tør pande. Vend rødkålssalat, pastinakker, appelsinfileter og mandler sammen, og servér salaten til andelårene.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også