laksetatar
Forretter

Laksetatar med karse

Opskriften er en del af en let forårsfrokost til gæster. Her får du opskriften på laksetatar med karse

Lav din egen laksetatar af fersk laks smagt til med sennep, citron og friske krydderurter. Laksetatar skal laves så sent som muligt, inden den skal spises, og smager allerbedst på nyristet rugbrød. Det sikreste er at fryse fisken ved ÷18° i 24 timer, når den skal spises rå som laksetatar.

Laksetatar med karse er et godt alternativ til den traditionelle røgede laks til forret. Laksetatar smager mindst lige så godt, og så er det rigtig nemt at lave.

Laksetatar med karse til 6 personer:

2 laksesteaks, ca. 350-400 g (fryses i 24 timer)
1 spsk. olivenolie
2 tsk. dijonsennep
saft af ½-1 citron
ca. 1 dl cremefraiche 18 eller 38 %
salt og kværnet peber
frisk kørvel, dild eller karse
6-9 tynde skiver ristet
rugbrød
små citronbåde
 

Sådan laver du laksetatar med karse:

Skær laksekødet fri af skindet, så den brune hinde IKKE kommer med. Skær det først i terninger, derefter i små strimler, og hak dem, så fint du kan, med en tung, skarp kniv. Tag lidt ad gangen. Hakkes laksen i maskine, bliver den alt for blød og snasket. Vend først olien i, så bevares laksens farve bedst. Rør sennep og citron i til en god konsistens. Smag din laksetatar til med salt, peber og friske, hakkede krydderurter.
Rist tynde skiver rugbrød, og skær dem i passende aflange stykker. Kom en skefuld laksetatar og cremefraiche på hver. Pynt med krydderurter. Beregn 2-3 skiver rugbrød med laksetatar pr. person. Laksetatar kan også anrettes på et fad i små kugler med grønt drys og de øvrige ting for sig selv.

Server din laksetatar straks, da den ikke er egnet til at stå længe.

Portionerne med laksetatar er lavet, så 6 personer kan få en lille frokost, som kan afsluttes med lidt god ost. Skal I bare ha' en lille "hapser" til at starte på eller til at glas vin, er der nok laksetatar til 8 personer.

Læs mere om: