lækker kyllingesuppe opskrift
Forretter

Kyllingesuppe

af Oscar Umahro Cadogan 24. juni 2021
Foto: Line Thit Klein
Giv din mave et pusterum efter den fede julemadd. Varm dig med en dejlig kyllingesuppe.
4 personer
Tid i alt 4 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 1 hel økologisk kylling
  • 1½-2 liter vand
  • hav- eller stensalt
  • 5 sorte peberkorn
  • 3 fed hvidløg
  • 10 g frisk ingefær skåret i tynde skiver
  • 3-4 limeblade
  • 1 stilk citrongræs, halvknust af et gok fra knivskaftet
  • 2-3 gulerødder i tynde strimler på langs (julienne)
  • 2 pastinakker i tynde strimler på langs (julienne)
  • 2-3 store løg skåret i tynde strimler endnu
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2-3 spsk. kokos- eller ekstrajomfrusesamolie
  • 4-5 dråber fiskesauce
  • hav- eller stensalt
  • friskkværnet sort peber
  • frisk lime eller citron evt. sojasovs

Opskrift - sådan laver du kyllingesuppe

  1. Kom kyllingen i en gryde med vand, salt, peberkorn, hvidløgsfed, ingefær, limeblade og citrongræs. Vandet skal dække kyllingen helt.
  2. Bring vandet i kog, lad kyllingen simre i 30-40 minutter, og tag så gryden af varmen.
  3. Lad kyllingen stå og trække i et par timer i vandet under låg. Så koges kyllingen ganske nænsomt af eftervarmen uden at blive tør og kedelig.
  4. Sautér gulerødder, løg og pastinakker i hvidløg, olie, fiskesauce, salt og peber ved mellemhøj varme i 10-12 minutter, til grøntsagerne er en smule bløde.
  5. Pil i mellemtiden kødet af kyllingen, si fonden, og varm den op igen.
  6. Fordel de sauterede grøntsager i 4-5 dybe tallerkener, kom godt med den varme suppefond over, og top med kyllingestykkerne.
  7. Dryp med friskpresset lime- eller citronsaft til allersidst.

 

Prøv også: Misosuppe med steak

Andre lækre opskrifter