knækbrød
Forretter

Knækbrød

13. januar 2011
af Louisa Lorang og Birgitte Nymann
Hjemmelavet knækbrød smager skønt. Få opskriften på knækbrød her

DET SKAL DU BRUGE: 25 g gær½ liter vand, lunet1 tsk. havsalt1 tsk. knuste kommen1 spsk. tørret timian1 spsk. jomfru i det grønne2 spsk. hørfrø250 g rugmelca. 300 g groft speltmel ENDVIDERE:groft speltmel til udrulning2 æg, pisket med en smulevandhavsaltjomfru i det grønneeller kommenSÅDAN GØR DU:Opløs gæren i lunet vand (37°). Kom salt, kommen, timian, jomfru i det grønne og hørfrø i. Rør rugmel og speltmel i. Rør dejen grundigt. Læg et viskestykke over den, og lad den hæve et lunt sted i 30 minutter. Drys et bord med speltmel. Del dejen i 32 stykker. Rul dejen tyndt ud, og læg dem på bagepapir. Tryk evt. et hul ud i midten af hvert knækbrød med en lille udstikker eller et snapseglas. Pensl knækbrødene med pisket æg, og drys en smule salt og jomfru i det grønne eller kommen på hvert. Bag dem ved 230° i 10-15 minutter, eller til de er sprøde. Lad dem køle helt af på rist.TIP: Opbevar de helt afkølede knækbrød i en kagedåse eller pakket ind i bagepapir. Brug dem på morgenbordet, i madpakken eller som snack.FEMINAs madkort 2010 er udarbejdet med henblik på et sundere og slankere liv. Bag opskrifterne og konceptet står Danmarks nye stjernekok og kogebogsforfatter, Louisa Lorang, samt sundheds- og slankeekspert Birgitte Nymann. KLIK HER FOR AT FÅ EN UDFØRLIG 5-UGERS SUND-OG-SLANK-MADPLAN MED OPSKRIFTERNE FRA MADKORTENERELEVANTE LINKS

Løbeskole