Forretter

Kammuslinger med asparges og jordskokker i æblemarinade

af Carsten Kyster 8. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Påskemiddag: De syrlige, sprøde grøntsager giver godt modspil til de stegte kammuslinger.
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 8 kammuslinger (ferske eller fra frost)
  • salt og friskkværnet peber
  • vegetabilsk olie til stegning
  • ½ bakke karse

CITRONMARINEREDE ASPARGES

  • 1 bundt grønne asparges
  • saft og skal af 1 usprøjtet citron
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

JORDSKOKKER I ÆBLEMARINADE

  • 200 g jordskokker
  • 2 dl æblejuice
  • 1 spsk. citronolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. citronsaft ¼ bundt basilikum

Opskrift - Sådan laver du kammuslinger med asparges og jordskokker i æblemarinade

  1. Skræl jordskokkerne, og skær dem i tynde skiver. Bland æblejuice, citronolie og citronsaft, og lad jordskokkerne marinere i mindst 1 time.
  2. Hæld marinaden fra jordskokkerne. Bland dem med finthakket basilikum.
  3. Citronmarinerede asparges: Hæld vand i bunden af en stor gryde, og bring det i kog.
  4. Skær den nederste, træede ende af aspargeserne, og kog aspargeserne i 3 minutter. Skyl dem kort med koldt vand, og flæk dem på langs.
  5. Rør en marinade af fintrevet citronskal, 2 spsk. citronsaft, lidt olivenolie, salt og peber.
  6. Vend aspargeserne i marinaden.
  7. Krydr kammuslingerne med salt og peber, og steg dem hårdt i olie på en pande i ca. 1 minut på hver side. Anret de stegte kammuslinger med asparges og jordskokker, og drys med karse.

 

Opskriften er en del af en komplet påskemiddag – få resten af opskrifterne her

Vagtelæg med radiser og purløgsolie - Få opskriften her

Lammekølle med karljohankartofler og spinatsalat med bacon - Få opskriften her

Citronfromage med sprøde tuiles - Få opskriften her