
Forretter
Kammuslingegratin med hvidløg-citronsmør
24. oktober 2008af Lynn Andersen
TID: 10 min.2 spsk finthakket persille2 spsk smør1 spsk finthakket løg1 finthakket hvidløgsfed1 tsk fintrevet citronskal1 spsk olivenolie2 skiver brød
TID: 10 min.
2 spsk finthakket persille
2 spsk smør
1 spsk finthakket løg
1 finthakket hvidløgsfed
1 tsk fintrevet citronskal
1 spsk olivenolie
2 skiver brød, fx filone
400 g kammuslinger
Opvarm ovnen til 200 grader.
Bland persillen med smør, løg, hvidløg og revet citronskal. Smag til med salt og peber og stil det til side.
Varm olivenolien på en pande, riv brødet i mindre stykker og svits det et par minutter i olien. Stil det til side.
Smør 6 muslingeskaller eller små portionsfade med lidt af hvidløg-citronsmørret og fordel kammuslingerne i dem. Fordel resten af hvidløg-citronsmørret over dem og drys de svitsede brødstykker på.
Sæt forretten i den varme ovn i 20-25 min. og servér den varm.