Forretter

Kammusling a la Beluga

19. december 2013
af Julie Hey
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Prøv kammuslingerne til forret til årets sidste middag

Kammusling a la Beluga (Tid: 30 min.)

Ingredienser150 g Beluga-linserSalt, peber1 lille knoldselleri3 skiver rugbrød1 spsk olivenolie12 kammuslinger100 g smør

LÆS MERE: Lav en elegant nytårsmiddag med 5 retter, uden at stå i køkkenet hele dagen - se alle opskrifterne her

 

FremgangsmådeSkyl linserne i koldt vand. Kog dem i 20 min., hæld vandet fra og smag til med salt.

Skær top og bund af sellerien og skræl den groft med en kniv. Skær sellerien i fine små terninger og kog dem i letsaltet vand i 5 min.

Smuldr rugbrødet fint og rist det sprødt på en pande i olivenolie et par min. Drys med salt og lad det afkøle på et stykke køkkenrulle.

Steg kammuslingerne i smør på panden i ca. 3 min. på hver side. Brun resten af smørret på en pande og hæld 2 spsk brunet smør i en skål med kogte linser og knoldselleri.

Halvér kammuslingerne og anret dem med linse/knoldselleri og drys med rugbrød. Servér med et par dryp brunet smør.

LÆS MERE: Krebs er også en klassiker ved nytår. Prøv Ida Davidsens krebsehaler med dildmayonnaise til forret